sort proizvodi
news

УПОЗОРЕЊЕ НА МОГУЋЕ НЕПОВОЉНЕ ВРЕМЕНСКЕ НЕПОГОДЕ

Autor:

Министарство унутрашњих послова Републике Србије – Сектор за ванредне ситуације одељења у Врању издало је Упозорење за предузимање превентивних и оперативних мера услед могућих неповољних временских непогода.

Републички хидрометеоролошки завод издао је упозорење за целу територију Републике Србије, које се односи и на Пчињски округ.

У ноћи између петка и суботе 02/03. август 2024. године могући су пљускови, током јутра 03. августа ће бити свежије, током преподнева нестабилна зона са облачним развојима ће се измештати ка југу и истоку, условљавајући пљускове са грмљавином, али и локалну појаву суградице и града и количином падавина од > 20 l/m2 у периоду до 3 часова, уз истовремени престанак падавина и стабилизацију времена на северозападу земље.

За суботу 03.08.2024. године издат је наранџасти степен упозорења, између осталих, и за Пчињски округ.

Предлаже се грађанима са територије општине Трговиште да прате упутства и савете које дају надлежне државне службе, а посебно треба бити обазриви јер се ради о опасним временским појавама које су таквог интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити веома опасне за безбедност људи и животиња. Сходно претходно наведеном, неопходно је указати на потребу предузимања мера на спречавању и ублажавању последица и постојање могућности стављања у приправност и ангажовање надлежних комуналних служби и субјеката од посебног значаја за заштиту и спасавање, који су оспособљени за реаговање у оваквим ситуацијама.

Посебно се упозоравају грађани на неповољан утицај временских услова!

Претражите вести

НАТАША МАНАСИЈЕВИЋ

Председница општине Трговиште

email

БРАТИСЛАВ КРСТИЋ

Заменик председнице општине

email

НЕНАД КРСТИЋ

Народни посланик

email

Општина Трговиште

place Краља Петра Првог 4 Трговиште, Србија

local_phone +381 17/452-207, +38117/452-710, +381 17/452-203

email kabinetpredsednika@trgoviste.rs

local_printshop 017/ 452 709

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %