sort proizvodi
news

ЈАВНИ ПОЗИВ за достављање предлога за доделу јавних признања и награда Општине Трговиштеповодом прославе 15.септембра, годишњице Дана ослобођења Трговишта

Autor:

На основу члана 5. Правилника Одбора за награде и признања Општине Трговиште број 320-120/2020-1 од 30.09.2020.године, Одбор за награде и признања расписује

ЈАВНИ ПОЗИВ

за достављање предлога за доделу јавних признања и награда Општине Трговиштеповодом прославе 15.септембра, годишњице Дана ослобођења Трговишта.

Подносиоци предлога обавезно достављају следеће :

- Предлоге за доделу јавног признања и награде са назнаком за коју област се предлаже кандидат и за коју врсту награде на прописаном обрасцу;

 - Детаљно образложење предлога са биографијом предложеног кандидата са довољно чињеница за одлучивање и оцену вредности доприноса, резултата и заслуга;

 - Фотокопије докумената којима се доказују и поткрепљују наводи из образложења, уколико таква документа постоје за предложеног кандидата.

Установљава се награда Општине Трговиште, која се додељује приватним предузетницима, младим талентима, индивидуалним пољопривредним произвођачима и грађанима за остварене изванредне резултате и достигнућа у раду у области: привреде, уметности, науке, медицине, архитектуре и урбанизма, новинарства, образовања, спорта, доприноса у акцијама социјалног и хуманитарног карактера, стваралаштва младих и другим областима.

Установљава се признање Општине Трговиште, које се додељује предузећима, установама, државним органима, месним заједницама, удружењима и друштвеним организацијама за изванредне резултате и достигнућа у раду у области: привреде, уметности, науке, медицине, архитектуре и урбанизма, новинарства, образовања, спорта, доприноса у акцијама социјалног и хуманитарног карактера, стваралаштва младих и другим областима.

Награда и повеља додељује се поводом прославе и свечаности Општине Трговиште у овом случају, Дана Општине Трговиште 15.септембра.

Предлоге за доделу јавних признања и награда могу поднети сва физичка и правна лица, с тим да предлагач и предложени не могу бити исто лице.

Рок и начин достављања предлога:

            Образложени предлози, са одговарајућим прилозима ( фотокопије ) за доделу јавних признања и награда се подносе у писаној форми до 06.09.2024. године са назнаком „Одбор за доделу јавних признања и награда Општине Трговиште“ на адресу: Општина Трговиште- Одбор за доделу јавних признања и награда Општине Трговиште, ул.Краља Петра Карађорђевића бр.4 Трговиште или лично у услужном центру, на шалтеру писарнице Општинске управе Општине Трговиште .

Неблаговремени предлози неће бити узети у разматрање.

Напомена:

  • Висина новчаних средстава за награде најбољим ученицима и студентима одредиће се на седници Одбора у односу на број награђених.
  • Школе достављају предлог за доделу награде ђацима генерације.
  • Студенти са просеком 10,00 имају право на новчану награду.

 

Претражите вести

НАТАША МАНАСИЈЕВИЋ

Председница општине Трговиште

email

БРАТИСЛАВ КРСТИЋ

Заменик председнице општине

email

НЕНАД КРСТИЋ

Народни посланик

email

Општина Трговиште

place Краља Петра Првог 4 Трговиште, Србија

local_phone +381 17/452-207, +38117/452-710, +381 17/452-203

email kabinetpredsednika@trgoviste.rs

local_printshop 017/ 452 709

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %