sort proizvodi
news

ОПШТИНА ТРГОВИШТЕ ОБЕЛЕЖИЛА ДАН ОПШТИНЕ И 81. ГОДИШЊИЦУ ОСЛОБОЂЕЊА У ДРУГОМ СВЕТСКОМ РАТУ

Autor:

Пригодном свечаношћу, општина Трговиште обележила је 15. септембра Дан ослобођења у Другом светском рату и Дан општине Трговиште. Крај споменика палим борцима у Другом светском рату у општини Трговиште пошта је одата полагањем венаца и цвећа.

Пошту су одали: делегација општине Трговиште на челу са председницом општине Наташом Манасијевић, представници Министарства одбране и Војске Србије, представници МУП-а Полицијске станице Трговиште, представници Града Врања, делегације републичког СУБНОР-а, СУБНОР-а Врање, СУБНОР-а Трговиште, представници Омладинског фудбалског клуба „САСЕ 5“ Трговиште, представници Уједињене српске заједнице Куманово и Удружење „Пчиња“ Бор.

Том приликом грађанима се посебно обратио познати драмски уметник и народни посланик господин Лепомир Ивковић.

У наставку обележавања програма одржана је свечана седница Скупштине општине Трговиште којој су присуствовале бројне званице из других градова, представници институција и грађани.

На свечаној седници Скупштине у име општине Трговиште присутнима су се обратиле председница Скупштине општине Трговиште др Андријана Филиповић Митић, затим председница општине Наташа Манасијевић.

За изузетне резултате, као израз друштвеног признања поводом 15. септембра, Дана ослобођења Трговишта у Другом светском рату, ђацима генерација свих основних школа, као и средње стручне школе на територији општине Трговиште, као и успешним студентима додељене су новчане награде у износу од по 40.000,00 динара.

Овом приликом општина Трговиште је поделила захвалнице, као и јавна признања.

Јавна признања додељена су: Бојану Радовићу председнику општине Аранђеловац, Небојши Ненадовићу председнику општине Бојник, Ивици Арсићу пензионисаном начелнику ПС Трговиште.

Петнестосептембарска повеља додељена је Драгану Стевановићу, државном секретару у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре за изузетан допринос у обезбеђивању средстава у области инфраструктуре на територији општине Трговиште.

Новчане награде и јавна признања награђеним лицима уручиле су председница Скупштине општине Трговиште др Андријана Филиповић Митић и председница општине Трговиште Наташа Манасијевић.

Свечани програм увеличали су и истакнути драмски уметници Народног позоришта из Београда глумци Бошко Пулетић и Лепомир Ивковић који су том приликом представили присутнима у два одвојена сегмента део глуме из представе Славе Српске Војводе настале по књизи Миће Живојиновића у улогама Војводе Живојина Мишића и Војводе Степе Степановића.

Приказан је и промо филм о достигнућима и резултатима општине Трговиште у претходних годину дана који је урађен у продукцији ТВ Врањска Плус.

На крају свечаности, наступили су чланови КУД-а „Перваз“ из Трговишта.

Претражите вести

НАТАША МАНАСИЈЕВИЋ

Председница општине Трговиште

email

БРАТИСЛАВ КРСТИЋ

Заменик председнице општине

email

НЕНАД КРСТИЋ

Народни посланик

email

Општина Трговиште

place Краља Петра Првог 4 Трговиште, Србија

local_phone +381 17/452-207, +38117/452-710, +381 17/452-203

email kabinetpredsednika@trgoviste.rs

local_printshop 017/ 452 709

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %