sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

ПАЖЉИВКОВА СМОТРА 2023

Општина Трговиште  у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја успешно је реализовала школско такмичење  ,, Пажљивкова смотра  2023''. Реч је о смотри намењеној деци предшколског узраста и ученицима  првог и другог разреда .Циљ  ,, Пажљивкове смотре '' је да се код деце подигне ниво знања о саобраћају, као и да се упознају са правилима безбедног понашања, на њима занимљив начин. Локална самоуправа је за учеснике смотре обезбедила прикладне награде у виду захвалница, диплома,медаља и пехара које су уручили чланови општинског већа  испред локалне самоуправе. Победници општинске смотре представљаће нас на регионалној смотри где им желимо пуно среће и успеха. Општинској смотри присуствовао је и председник општине Ненад Крстић са својим сарадницима. Подршку у акцији пружили су   Полицијска станица  Трговиште  и Спортски савез  Трговиште.

by

ОБЕЛЕЖЕНА 79.ГОДИШЊИЦА ФОРМИРАЊА 8.СРПСКЕ УДАРНЕ БРИГАДЕ У ТРГОВИШТУ

Дана 08.03.2023.године Трговиште је обележило 79 година формирања Осме српске ударне бригаде. Најпре је , у присуству великог броја грађана и бројних гостију, уприличено окупљање крај споменика на месту формирања бригаде. Минутом ћутања одата је почаст свим  погинулим борцима Осме српске бригаде. Венце и цвеће положиле су делегације општине Трговиште на челу са  председником Ненадом Крстићем, Владе Републике Србије на челу са државним секретаром у Министарству грађевинарства Драганом Стевановићем и делегација Министарства одбране и Војске Републике Србије, пошту су одали и представници МУП-а Трговиште, СУБНОР-а Врање, СУБНОР-а Трговиште, СУБНОР-а  месне заједнице Батровци, представници Уједињене српске заједнице Куманово и општине Крива Паланка. У наставку обележавања одржана је свечана академија у Дому културе којој су присуствовале бројне званице укључујући и Министра државне управе и локалне самоуправе Александра Мартиновића. На свечаној академији најпре о борбеном путу предака и њиховој храбрости говорио је председник Субнор-а  месне заједнице Батровци Зоран Драгосављевић. Овом приликом додељене су захвалнице за сарадњу и допринос у очувању историје као и за сврсисходну помоћ коју општина добија ради лакшег функционисања. Председник општине Ненад Крстић уручио је захвалницу Министру државне управе и локалне самоуправе Александру Мартиновићу и председнику Субнор-а месне зајенице Батровци Зорану Драгосављевићу. У име награђених обратио се министар Александар Мартиновић. Овом приликом приказан је и филм о борбеном путу Осме српске ударне бригаде.

by

ЦЕРЕМОНИЈА ПОТПИСИВАЊА УГОВОРА О ДОНАЦИЈИ ВЛАДЕ ЈАПАНА

Церемонија потписивања уговора одржана је данас у просторијама Владе Републике Србије.На церемонији је присуствовао председник општине Трговиште Ненад Крстић са сарадницима и директор Јавно комуналног предућа Трговиште Бојан Стошић. Донаторски уговор потписан је између Владе Јапана и Јавно Комуналног предузећа ,, Комуналац'' из Трговишта,вредност донације је 35.000еура. Овим средствима обезбедиће се контејнери за смеће, што ће значајно унапредити заштиту животне средине, која је од стране Владе Јапана препозната као једна од најважнијих области за развој и подршку.

by

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ТРГОВИШТЕ ПОСЕТИО ПОРОДИЦУ ТРАЈКОВИЋ

Председник општине Трговиште Ненад Крстић и председница скупштине Андријана Филиповић Митић заједно са члановима Штаба за ванредне ситуације посетили су данас породицу Златановић у Доњој Трници код Трговишта, и том приликом уручили деци пригодне поклоне,у виду играчака, гардеробе, намернице, слаткише. Породица Трајковић има седморо деце, пет дечака и две близнакиње, а пре недељу дана богатија је за још једног члана породице у питању је девојчица којој су име дали Даница. ,, На нама као представницима општине Трговиште је да помогнемо свуда где је то потребно без обзира да ли се ради о социјално угроженим породицама или не, општина делује и помаже свима којима је помоћ неопходна, ''рекао је председник општине Ненад Крстић.

by

Чишћење снега на територији општине Трговиште

Штаб за ванредне ситуације и даље ради на прочишћавању свих путних праваца у вишим пределима који су завејани снегом. ЈП ,, Комуналац'' и Предузеће ,, Трговиште ИН" раде у две смене на прочишћавању. Стање на терену се прати 24 h дневно и сва неопходна механизација је активирана.

by

Development of common action plan on three languages : Serbian , English and Bulgarian

Project number: CB007.2.31.141 Project title: Implement Smart Policies for Management, Monitoring and Environmental Prevention This publication has been produced with the assistance of the European Union through the Interreg-IPA CBC Bulgaria-Serbia Programme, CCI No 2014TC16I5CB007. The contents of this publication are the sole responsibility of Municipalities of Trgovište and Kostinbrod and can in no way be taken to reflect the views of the European Union or the Managing Authority of the Programme. The project is co-funded by EU through the Interreg-IPA CBC Bulgaria–Serbia Programme

Претражите вести

НАТАША МАНАСИЈЕВИЋ

Председница општине Трговиште

email

БРАТИСЛАВ КРСТИЋ

Заменик председнице општине

email

НЕНАД КРСТИЋ

Народни посланик

email

Општина Трговиште

place Краља Петра Првог 4 Трговиште, Србија

local_phone +381 17/452-207, +38117/452-710, +381 17/452-203

email kabinetpredsednika@trgoviste.rs

local_printshop 017/ 452 709

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %