sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

ПРОГЛАШЕНА ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ ТРГОВИШТЕ

Проглашава се ванредна ситуација на територији општине Трговиште услед елементарне непогоде – снежне падавине. Ванредна ситуација се проглашава због елементарне непогоде изазване обилним снежним падавинама и ради даљег спровођења превентивних мера  заштите безбедности, заштите живота и здравља становништва. О спровођењу ове одлуке стараће се општински штаб за ванредне ситуације  општине Трговиште  у складу са чланом 43. и чланом 44. Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама („Сл. гласник РС“, број 87/2018).

by

Поводом Светог Саве општина Трговиште уручила награде ученицима Основних школа

Поводом школске славе Светог Саве председник општине Трговиште Ненад Крстић, организовао је свечани пријем за ученике  основних школа и представника  КУД  ,,Перваз''  Трговиште, и том приликом уручио  поклоне и новчане награде у износу од 10.000 динара, за постигнуте резултате у области очувања традиције  ученицима који су учествовали на Светосавској академији у Трговишту дана 26.01.2023.године, а Захвалница је припала  Културном – уметничком друштву ,,Перваз'' Трговиште. Председник им је честитао и пожелео успехе и још боље резултате  у наредном периоду.

by

ОПШТИНА ТРГОВИШТЕ ДОБИЛА МИНИБУС ОД МИНИСТАРСТВА ЗА БРИГУ О СЕЛУ

Општина Трговиште добила је минибус на основу конкурса Министарства за бригу о селу за доделу бесповратних средстава за куповину минибусева за потребе сеоског становништва на територији Републике Србије. ,, То је један показатељ да Министарство за бригу о селу води рачуна о свакој средини, да брине о људима којима је помоћ најнеопходнија. С обзиром да је територија општине Трговиште веома разуђена и да имамо доста старијих домаћинстава, овај минибус ће им бити од великог значаја. На овај начин становницима села омогућиће се обављање привредне активности, доступност адекватне здравствене заштите, одлазак у школу најмлађима, спортске и културне активности '', рекао је овом приликом председник Ненад Крстић. Реализацијом Програма решаваће се основне потребе кретања сеоског становништва , а све у циљу омогућавања квалитетнијег живота у оваквим срединама, боље повезаности и ефикасније проходности између села и самог седишта општине.

by

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 101. ГОДИНЕ ПОСТОЈАЊА НАЦИОНАЛНЕ СЛУЖБЕ ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ

Национална служба за запошљавање обележила је 14. децембар, Дан службе и 100-годишњицу институције тржиште рада у Србији, манифестацијом којој су присуствовали министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић, представници локалних самоуправа, компанија и других социјалних партнера. Овом приликом уручена су признања и захвалнице Националне службе за запошљавање представницима локалних самоуправа, послодаваца и појединцима који су дали изузетан допринос успешној реализацији програма НСЗ и запошљавању. У категорији локалних самоуправа, захвалницу за изузетан допринос запошљавању у 2022. години добила је и општина Трговиште.

by

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ЗА ЕНЕРГЕТСКУ ЕФИКАСНОСТ

У Општини Трговиште потписани су уговори са корисницима изабраним на Јавном конкурсу за енергетску санацију породичних кућа и станова. Општина Трговиште је 20.05.2022.године расписала Јавни позив за суфинансирање мера енергетске санације породичних кућа и станова које се односе на замену столарије, а потписани су и тројни уговори између представника општине, извођача радова и грађана.Удео средстава подстицаја износи максимално 50% од вредности укупне инвестиције са ПДВ. Након потписивања уговора грађани и извођачи улазе у реализацију уговора , а по завршетку радова обраћају се Општини са захтевом за исплату дела који општина субвенционише. У складу са Уговором, рок за завршетак радова је јануар 2023.године. У току је и позив за уградњу соларних панела за производњу електричне енергије на породичним кућама на територији општине Трговиште.

by

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ЗАХТЕВА ЗА СУБВЕНЦИОНИСАНУ ДОДЕЛУ ЗАШТИТНОГ РАМА ЗА УПОТРЕБЉАВАНИ ТРАКТОР

Општина Трговиште и Агенција за безбедност саобраћаја обавештавају сва заинтересована физичка и правна лица која испуњавају услове Уредбе  о условима и начину спровођења субвенционисане доделе заштитних рамова за употребљавани трактор, да закључно са 30.новембром 2022.године могу поднети захтев Агенцији за безбедност саобраћаја за субвенционисану доделу заштитних рамова за употребљавани трактор . Садржај позива за подношење  захтева за субвенционисану доделу заштитног рама за употребљавани трактор са информацијама о начину подношења, моделима трактора на које се субвенција односи, роковима за подношење и потребној документацији можете преузети на линку: https://www.abs.gov.rs/ср/obavestenja/javni-poziv-za-podnosenje-zahteva-za-subvencionisanu-dodelu-zastitnog--rama-za-upotrebljavani-traktor

Претражите вести

НАТАША МАНАСИЈЕВИЋ

Председница општине Трговиште

email

БРАТИСЛАВ КРСТИЋ

Заменик председнице општине

email

НЕНАД КРСТИЋ

Народни посланик

email

Општина Трговиште

place Краља Петра Првог 4 Трговиште, Србија

local_phone +381 17/452-207, +38117/452-710, +381 17/452-203

email kabinetpredsednika@trgoviste.rs

local_printshop 017/ 452 709

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %