sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Општина Трговиште доделила је ранчеве са школским прибором деци за полазак у први разред и предшколско

Поводом почетка  нове школске године председница општине Трговиште Миљана Стојановић Златковић и заменик председника општине Небојша Трајковић обишли су све основне школе на територији општине Трговиште и предшколску установу  и том приликом свим ђацима  првацима и  предшколцима  су  уручили  ранчеве са  школским  прибором  и слаткишима, и пожелели  срећан полазак у школу. Такође, сви ђаци прваци са територије општине Трговиште су добили новчану честитку у износу од 5.000,00 динара поводом поласка у први разред.

by

Честитам ученицима Oсновних школа, средњошколцима, учитељима, наставницима и професорима почетак нове школске године

Честитам ученицима Oсновних школа, средњошколцима, учитељима, наставницима и професорима почетак нове школске године. Такође честитам најсрдачније испред локалне самоуправе и у своје лично име свим ђацима првацима као и предшколцима за које почиње једно ново животно искуство. Учите вредно и марљиво, играјте се и дружите испуњени радошћу и украшеним осмехом. Срећан и успешан почетак школовања.

by

Почели  радови  на изградњи водоводне мреже са бунаром Вражји камен- Доња Трница и резервоаром за потребе индустријске зоне Доња Трница

Данас су званично почели радови на изградњи вододводне мреже са бунаром Вражји камен – Доња Трница и резервоаром за потребе индустријске зоне  Доња Трница, где је општина Трговиште потписала Уговор са Министарством привреде о извођењу радова. На основу Уредбе о утврђивању Програма подршке развоју пословне инфраструктуре за 2021.годину и Јавног позива за пријаву пројекта, Министарство привреде је донело Одлуку о распореду и коришћењу средстава за подршку унапређења пословне инфраструктуре за 2021.годину, којом су распоређена средства за реализацију пројекта – Изградња водоводне мреже са бунаром Вражји камен – Доња Трница и резервоаром за потребе индустријскезоне у ДоњојТрници, општинаТрговиште. Председница општине Миљана Стојановић Златковић обишла је терен и изјавила је за медије '' Циљ овог пројекта је да омогућимо житељима боље услове за живот.Након завршетка радова општина Трговиште више неће имати проблема са водоснабдевањем''. Захваљујем се држави, председнику државе Александру Вучићу  и Министарству привреде  на додељеним средствима – изјавила је председница Миљана Стојановић Златковић.

by

Потписан Уговор о извођењу радова на изградњи водоводне мреже са бунаром

Општина Трговиште потписала је Уговор са Министарством привреде о извођењу радова на изградњи водоводне мреже са бунаром Вражји камен – Доња Трница и резервоаром за потребе индустријске зоне у Доњој Трници. На основу Уредбе о утврђивању Програма подршке развоју пословне инфраструктуре за 2021.годину и Јавног позива за пријаву пројекта, Министарство привреде је донело Одлуку о распореду и коришћењу средстава за подршку унапређења пословне инфраструктуре за 2021.годину, којом су распоређена средства за реализацију пројекта – Изградња водоводне мреже са бунаром Вражји камен – Доња Трница и резервоаром за потребе индустријске зоне у Доњој Трници, општина Трговиште. Вредност потписаног Уговора о извођењу радова на изградњи водоводне мреже са бунаром Вражји камен – Доња Трница и резервоаром за потребе индустријске зоне у Доњој Трници износи 17.989.125,50 динара без ПДВ, а средства су обезбеђена из буџета Републике Србије. Радови су почели у уторак 24.08.2021.године, а рок за извођење радова је 60 дана.

by

МАНИФЕСТАЦИЈА  ''ДАНИ ПОРОДИЦЕ''  У ПЕРЛEЗУ

Дана 12.08.2021. године у Перлeзу код Зрењанина одржана је манифестација ''Дани породице'', која се одржава први пут у Србији, у организацији Удружења грађана ''Породична Србија'', Министарства за бригу о породици и демографију, Покрајинског секретаријата за социјалну политику и демографију и Града Зрењанина.Наша општина је добила позив од стране организатора као пример добре праксе подстицаја наталитета на локалном нивоу,а затим је и наша општина са задовољством узела учешће. Представници  општине Трговиште представили су рекламним материјалом, све активности које спроводи наша локална самоуправа у циљу подршке развоју породице као основне и најважније јединке друштва. Штанд  општине Трговиште посетио је и министар за бригу о породици господин Радомир Дмитровић . Идеја ''Дани породице'' је буђење свести да је свака рођена беба победа за нацију, те ће општина Трговиште, као и до сада, помагати и одређеним мерама  подршке подстицати развој наталитета у нашој општини. Наша локална самоуправа је позната по томе да се залаже за породичне вредности и очување институције породице у сваком смислу. Популациона политика која се  води пар година уназад  у општини Трговиште захваљујући мерама даје добре резултате, за свако новорођено дете породица од општине добија једнократну помоћ од 30.000,00 динара, aко су оба родитеља незапослена остварују право на подршку у износу од 30.000,00динара месечно,за прво дете до навршене 1 године, за друго дете до навршене 2 године ,а за треће и свако следеће до навршене 3 године, ако је један од родитеља запослен 20.000,00 динара, а ако су оба родитеља запослена 10.000,00 динара. Право на бесплатан боравак у вртићу остварују сва деца на територији општине Трговиште чији родитељи нису запослени, бесплатан боравак остварује свако треће дете без обзира на статус родитеља, уколико један родитељ ради  онда се плаћа половина прописане цене.

by

Обавештење о сузбијању ларви комараца на територији општине Трговиште

Локална самоуправа општине Трговиште обавештава грађане да ће 16.08.2021.године, уколико се стекну неопходни метео услови, предузеће ЕКОЗАШТИТА д.о.о. из Београда вршити третман сузбијања ларви комараца на територији локалне самоуправе. Апелујемо на пчеларе да предузму све мере заштите пчелињих друштва. Радови ће се изводити у временском интервалу од 09 до 18 часова.Третман ће се вршити препаратом за сузбијање ларви комараца LARVASTOP PIRIPROX 0,5 ZG. Координацију рада спровешће шеф стручно оперативног тима извођача, уз пуну сарадњу са надзором третмана у име локалне самоуправе.

Претражите вести

НАТАША МАНАСИЈЕВИЋ

Председница општине Трговиште

email

БРАТИСЛАВ КРСТИЋ

Заменик председнице општине

email

НЕНАД КРСТИЋ

Народни посланик

email

Општина Трговиште

place Краља Петра Првог 4 Трговиште, Србија

local_phone +381 17/452-207, +38117/452-710, +381 17/452-203

email kabinetpredsednika@trgoviste.rs

local_printshop 017/ 452 709

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %