sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Потписан Уговор о преносу удела између ЈП ,,Урбанизам и изградња града Врања'' и општине Трговиште

Потписан Уговор о преносу удела између ЈП ,,Урбанизам и изградња града Врања'' и општине Трговиште 01.јул 2021 , Врање Градоначелник Врања др Слободан Миленковић и председница општине Трговиште Миљана Златковић Стојановић потписали су Уговор о преносу удела између ЈП ,, Урбанизам и изградња града Врања '' и општине Трговиште. Ово је веома важан документ којим ЈП ,, Урбанизам и изградња града Врања добија поверене послове од општине Трговиште. На тај начин биће остварена једна веома значајна дугорочна стратешка сарадња између општине Трговиште и Града Врања'', рекао је Миленковић. Потписивањем овог уговора ЈП ,, Урбанизам и изградња града'' биће надлежно за израду планске документације, просторних и урбанистичких планова и осталих планских докумената за општину Трговиште. Састанку су присуствовали Ненад Крстић народни посланик, Славољуб Стојменовић директор ЈП ,,Урбанизам и изградња града Врања'', Миодраг Протић градски већник и Ђурђица Ђорђевић градски правобранилац.

by

Манифестација

Манифестацијом ,, Да рата више не буде '' на Спомен парку Бубањ у Нишу, 26.јула 2021.године обележено је 80 година од Антифашистичког устанка у Србији у организацији Савеза удружења бораца народноослободилачких ратова Србије. Помену и полагањем венаца, уз учешће министарке за рад , запошљавање, борачка и социјална питања проф. Др Дарије Кисић Тепавчевић, градоначелнице Ниша Драгане Сотировски, председника СУБНОР –а Србије генерала Видосава Ковачевића, међу гостију манифестацији је присуствовао и заменик председника општине Трговиште Небојша Трајковић. У току четворогодишње борбе коју су народи Југославије водили под руководством КП и Друга Тита , на овом месту су мрски окупатори стрељали 10.000 бораца и родољуба из свих крајева Народне Републике Србије , верне синове револуционарне борбе наших народа и њихове слободарске прошлости.

by

Свечана седница скупштине НАЛЕД-а

Дана 24.06.2021.године у хотелу HYATT REGENCI одржана је свечана седница поводом закључења 15. годишње и 8. изборне скупштине NALED –a. Meђу одабране званице, чланове и партнера NALED-a из редова привреде локалних самоуправа, цивилног друштва, државних институција, међународних организација и дипломатског хора присуствовао је и заменик председника општине Трговиште Небојша Трајковић као члан скупштине NALED-a. У хотелу HYATT REGENCI у Београду у присуству лидера NALED –a , Владе и међународне заједнице проглашени су резултати гласања управног и надзорног одбора где је у гласању учествовала и наша општина и додељена је NALED- оvа стрела за допринос економском развоју.

by

Споразум

Дана 24.06.2021.године председница општине Трговиште Миљана Стојановић Златковић потписала је са Националном службом за запошљавање Споразум о уређивању међусобних права и обавеза у реализацији мера активне политике запошљавања за 2021.годину – суфинансирање. За реализацију мера активне политике запошљавања из буџета општине Трговиште је издвојено 6. 788.000,00 динара. Одлуком министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарије Кисић Тепавчевић из републичког буџета је издвојено 10.182.000,00 динара. Финансираће се следеће мере активне политике запошљавања: Стручна пракса, Приправништво за младе са високим образовањем, Приправништво за незапослене са средњим образовањем, Субвенција за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљених, Субвенција за самозапошљавање и Јавни радови – изјавила је председница општине госпођа Златковић.  У складу са закљученим споразумом следи расписивање јавних позива кроз конкурсе.Реализација свих програма ће кренути у септембру месецу.

by

Маскенбал

Дана 22.06.2021.године одржана је завршна приредба  предшколцима у част. Тим поводом одржан је маскембал све деце Предшколске установе,, Полетарац''  из Трговишта и истурених одељења Доњег Стајевца и Радовнице. Сва деца из вртића су посетила локалну самоуправу,коју је председница општине Миљана Стојановић Златковић са замеником дочекала  испред зграде општине и тим поводом им је поделила пакетиће. Након тога се председница општине придружила деци  и заједно са њима отишла у Предшколску установу  ,, Полетарац'' где је одржана мини приредба у дворишту вртића. Приредби су присуствовали представници локалне самоуправе као и родитељи. Председница општине Миљана Стојановић Златковић се обратила деци и родитељима, и честитала малим предшколцима  полазак у школу , пожелела је свим родитељима што већи број деце кроз подстицај  наталитета  који наша општина пружа, најавила је нове мере и подстицаје, а такође као знак захвалности свим предшколцима, малим матурантима до 4. и  8. разреда, као и матурантима средње школе, , симболичну новчану награду у износу од 5.000,00 динара од стране локалне самоуправе. Председница општине Миљана Стојановић Златковић је изјавила: ,, Да  ће се локална самоуправа у будућем периоду као што се и до сада борила,борити за бољи и срећнији живот све деце са територије општине  Трговиште, и да ће као и увек  приоритет бити наша децa, као што и сама политика Александра Вучића ,коју спроводимо каже ,, За нашу децу''.

by

УКИНУТА ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА У ОПШТИНИ ТРГОВИШТЕ

На седници Штаба за ванредне која је одржана дана 14.06.2021.године, председница општине Трговиште Миљана Стојановић Златковић саопштила је да је донета одлука о укидању ванредне ситуације на територији општине , која је била уведена 24.11.2020.године због пандемије корона вируса. Председница општине је истакла да, поред тога што је тренутна ситуација добра, морамо и даље бити друштвено одговорни и да се придржавамо свих мера које су на снази и да је вакцинација једино оружје у овој борби против пандемије. ,,У нашој општини већ два месеца нема нових случајева, ако се томе дода и чињеница да је скоро 2400 људи вакцинисано што је половина становништва, онда су подаци више него охрабрујући '' – каже председница општине госпођа Златковић.

Претражите вести

НАТАША МАНАСИЈЕВИЋ

Председница општине Трговиште

email

БРАТИСЛАВ КРСТИЋ

Заменик председнице општине

email

НЕНАД КРСТИЋ

Народни посланик

email

Општина Трговиште

place Краља Петра Првог 4 Трговиште, Србија

local_phone +381 17/452-207, +38117/452-710, +381 17/452-203

email kabinetpredsednika@trgoviste.rs

local_printshop 017/ 452 709

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %