sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Поводом обележавања великог јубилеја

Поводом обележавања великог јубилеја, 950 година манастира Пребодобног Прохора Пчињског у манастиру Прохор Пчињски одржана је Света Архијеријска литургија коју је служио Његова Светост Патријарх српски господин Порфирије са више архијереја.Након тога одржана је свечана академија на којој је говорио академик др Славенко Терзић. На свечаности, председнику  Србије Александру Вучићу, епископ врањски Пахомије уручио је орден Преподобног Прохора Пчињског.Предсеедник је истакао да му је велика част што је добио орден. ,, Много ми значи овај орден, јер када заједно расту српска држава и црква, тада је најбоље и грађанима. Мислим да у савременој историји нисмо толико урадили за наше цркве и манастире, али ипак то није довољно. Зато морамо да радимо још више и будемо још успешнији'', нагласио је председник. Вучић је истакао да без цркве не можемо да очувамо наше национално и државно ткиво, а да онај ко то не разуме, не заслужује да води државу. ,, Девет и по векова постојања на тешком тлу су обавеза да и у наредних девет и по векова опстанемо. Наша обавеза је да народу који овде живи обезбедимо опстанак, да поново покренемо фабричке погоне да људи могу да раде, да млади могу да се запосле и да виде будућност и за своју децу. Уз величанствени орден добио сам обавезу више. Знам колико имамо проблема, и зна то народ, верни народ у Бујановцу боље него било где другде. Ја вам обећавам да ћемо се борити за Србију, да нећемо бити ничији поданици, осим што ћемо бити слуге свог народа и своје државе'', додао је Вучић.Поручио је да је Србија из дана у дан све јача и снажнија и да је уверен да ће,, уз помоћ народа наша земља бити све јача. ,, Хоћемо да побеђујемо, фабрикама, већим пензијама,економијом,, да будемо убедљиво бољи од свих других, и то нико не може да нам забрани. Молим вас да останете на својим огњиштима, а ми ћемо Вам помоћи на све могуће начине'', рекао је председник.Председник је изразио захвалност  и Милораду Додику, председавајућем Председништва БиХ који је присуствовао свечаној академији. ,, Јединство српског народа нам је важније и потребније него икада. Нисмо слаби као што смо били, ни јаки као што бисмо волели да будемо, али бићемо ако будемо уједињени'', нагласио је Вучић. Свечаној академији присуствовали су црквени великодостојници, мисистри, амбасадори, државни функционери, представници војске и полиције, научних, образовних и културних институција. У име општине Трговиште академији су присуствовали Народни посланик Ненад Крстић и председница општине Трговиште Миљана Стојановић Златковић.

by

Асфалтирање државног пута II А  - 234

Локална самоуправа општине Тровиште у сарадњи са предузећем за путеве ,,Крушевац пут'' – огранак Врање данас је званично почела са пресвлачењем - асфалтирањем државног пута II A - 234 са првим слојем асфалта. Председница општине Миљана Стојановић Златковић је изјавила: ,, У главној улици су и даље радови на промени свих ивичњака, а такође радиће се и реконструкција свих тротоара у главној улици'' . ,, Захваљујем се Држави на челу са председником Александром Вучићем за огромну подршку која нам је пружена овим асфалтирањем. Ово што чинимо данас, што смо чинили у претходном периоду, што ћемо чинити убудуће за боље и лепше Трговиште су резултати нашег труда и рада. Такође су и резултати политике српске напредне странке коју спроводимо.Све што чинимо, чинимо за нашу децу и за боље сутра'' – изјавила је председница општине госпођа Златковић.

by

Предузеће за путеве

Дана 01.06.2021.године локална самоуправа општине Трговиште у сарадњи са радницима предузећа за путеве ,, Крушевац пут'' – огранак Врање почела је са постављањем ивичњака, тачније са почетним радовима и вршењем припрема за пресвлачење (асфалтирање) државног пута II A – 234 главне улице општине Трговиште, као и улице Иво Лоле Рибар. Припрема се односи на вађење старих ивичњака и постављање нових , и подизање шахти.

by

Потписани уговори о наменским трансферима за финансирање услуга социјалне заштите

У Палати Србија данас су са представницима локалних самоуправа потписани уговори о наменским трансферима за финансирање услуга социјалне заштите које додељује Министарство за рад ,запошљавање, борачка и социјална питања.Једна од локалних самоуправа је и наша Општина Трговиште, чијем је потписивању присуствовала председница општине Миљана Златковић, а министарка проф.др Дарија Кисић Тепавчевић поручила је том приликом да је социјална заштита становника Србије један од приоритета Владе Ребублике Србије. Кисић Тепавчевић је рекла да је циљ наменских средстава да се финансијска помоћ усмери ка онима којима је најпотребнија. ,, Уколико препознамо праве потребе, и финансијску подршку, као и сваку другу врсту подршке, усмеримо ка онима којима је та помоћ најпотребнија, онда се најбоље виде ефекти нашег рада'', нагласила је Кисић Тепавчевић.

by

Потписивањем уговора са неразвијеним општинама

Данашњим потписивањем уговора са неразвијеним општинама додељена су безповратна средства општинама у укупном износу од 320 милиона динара. За израду пројектно-техничке документације (Програм 1 – 70 милиона динара) и реализацију инфраструктурних пројеката (Програм 2 – око 250 милиона динара). Потписивању је присуствовала председница општине Трговиште Миљана Златковић. Потписивањем уговора о додели средстава из ,,Програма подршке унапређењу развоја изразито недовољно развијених општина'' реализујемо један веома важан предуслов, али, истовремено, одпочињемо и важну борбу за повратак готово једне трећине, недовољно развијених, локалних заједница Србије у круг средина у нашој земљи у којима се напредује, пристојно, и све лепше и боље живи.

by

Средствима капиталних субвенција обезбеђених из буџета општине Трговиште

Средствима  капиталних субвенција обезбеђених из буџета општине Трговиште, опредељених за куповину основних средстава, Јавно предузеће ,, Трговиште ИН''  обогатило је свој возни парк за још једну  комбиновану скип машину марке  ,,CUKUROVA ''.  Набавка ове машине  била је непоходна  за функционисање  овог предузећа .Куповином ове машине знатно ћемо побољшати  и унапредити  радове  на одржавању  путева, хитних интервениција  на санацији путева услед непогода, као и рад зимске службе.Набавка овакве комбиноване машине била је неопходна за све делатности које обавља  наше предузеће, а поготову на одржавању  локалних и сеоских путева.Такође биће од великог значаја за радове на санацији речног корита и заштите обала, коју ћемо започети већ почетком наредног месеца – каже директор овог предузећа Драган Јовановић. Овим улагањем у нову механизацију, капацитети   ЈП ,, Трговиште ИН'' подигнути су на виши ниво, као и услуге овог предузећа за све грађане Трговишта – изјавила је председница општине Трговиште госпођа Миљана Златковић.

Претражите вести

НАТАША МАНАСИЈЕВИЋ

Председница општине Трговиште

email

БРАТИСЛАВ КРСТИЋ

Заменик председнице општине

email

НЕНАД КРСТИЋ

Народни посланик

email

Општина Трговиште

place Краља Петра Првог 4 Трговиште, Србија

local_phone +381 17/452-207, +38117/452-710, +381 17/452-203

email kabinetpredsednika@trgoviste.rs

local_printshop 017/ 452 709

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

​​​​​​​

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %